VaellusKalastus

 

   


« Takaisin

Herajärven kierros

Tyyppi: Pitkä polku
Vaikeustaso: (vaativa)
Sijaintipaikkakunta/-kunnat: Eno, Joensuu, Juuka, Koli, Kontiolahti, Lieksa

KuvausKartta


Symbolit

 
Linkit: www.kontiolahti.fi, www.luontoon.fi

 
Muuta huomioitavaa:
Reitin varrella on vetolauttoja
Reitti sijaitsee kansallispuistossa/luonnonsuojelualueella

Reitin kuvaus:
Kolin maisemissa kansallispuiston kupeessa olevan Herajärven kiertävä vaativa rengasreitti koostuu kahdesta osasta. 35 kilometrin pohjoisesta lenkistä ja 30 kilometrin eteläisestä laajennusosasta. Toinen alkuperäisistä vetoköysilautoista korvattu sillalla. Laajennusosalla kahluuvaijeri.

Lähtöpaikka: Luontokeskus Ukon piha-alue. Useita muita vaihtoehtoja.
Pituus: 35 km+ 30 km, tai 60 km, kävelyaika vähintään kolme-neljä päivää.
Joensuusta: 75 km, Juuasta 38 km.

Polun luonne: Puolet reitistä on kansallispuiston alueella. Metsäpolkua, joka paikoin kallioista ja kivikkoista. Pikkuteitä. Pitkospuita. Paljon nousuja ja laskuja, jotka usein jyrkkiä. Yksi vetoköysilautta ja yksi kahluuvaijeri. Lautta talvisin poissa käytöstä. Tarkista lautan tilanne luontokeskus Ukosta tai Kolin matkailuneuvonnasta.

Taukopaikat: Ikolanahon nuotiopaikka ja varaustupa. Ryläyksen kota tulipaikkoineen. Myllypuron nuotiopaikka, Kiviniemen umpilaavu nuotiopaikkoineen, sauna. Kiviniemen matkailutila palveluineen. Ahosaaren nuotiopaikka, Lakkalan tilan leiri- ja nuotiopaikka. Metsäpirtin ja Seppälän varaustuvat. Pitkälammen nuotiopaikka. Havukan nuotiopaikka.
Eteläpuolella Mäntylän, Huuhkajavaaran, Suopellon ja Rykiniemen nuotiopaikat. Polttopuut taukopaikoilla.
HUOM: Kiviniemestä etelään päin Herajärven kierroksen lisäosan varrella oleva laavu on palanut. Laavu on merkattu v. 2013 Kolin Retkeily- ja palvelukarttaan, mutta se poistetaan v. 2014 kartasta. Vanhemman Herajärvenkierroksen varrella oleva kaksipuoleinen laavu on edelleen pystyssä. Tämä tiedoksenne, jos käytätte v. 2013 karttaa.

Tarvittavat varusteet: Vaelluskengät. Makuupussi ja makuualusta. Saha tai kirves. Tulentekovälineet

Reitin ylläpitäjä: Metsähallitus/Kolin kansallispuisto, Joensuun kaupunki ja Kontiolahden kunta.

Opaskirjat: Koli-opas ja Koli guide (myös korkeusprofiilit ja runsaasti lisätietoja Kolin mielenkiintoisista paikoista), Pohjois-Karjalan vaellusreittiopas ja Outdoor Karelia Finland. (PK Media Service Oy)

Kartat: Kolin kesämatkailukartta 2011, 2012 Peruskartta: 4313 10 ja 4313 11. Matkailukartta Karjalan kierros 1, Joensuun seutu 1:100 000.« Takaisin

 
©2004 PK Media Service Oy