VaellusKalastus

 

   


« Takaisin

Jaaman kierros

Tyyppi: Pyöräilyreitti
Vaikeustaso: (helppo)
Sijaintipaikkakunta/-kunnat: Joensuu, Kontiolahti

KuvausKartta


Symbolit

 
Linkit: www.joensuu.fi, www.kontiolahti.fi

 
Muuta huomioitavaa:
Käyntikohteita lapsiperheille
Reitti soveltuu lintuharrastajille

Reitin kuvaus:
Joensuun keskustasta lähtevä kuuden uimarannan rengasreitti, joka kiertää mm. Höytiäisen kanavan ja Jaamankankaan kautta takaisin kaupunkimaisemaan. Puolivälin Lykynlampi on hyvä perhekohde.

Lähtöpaikka: Joensuun matkustajasatama.
Pituus: 47,7 km, pyöräilyaika 1–2 päivää.

Polun luonne: Päällystettyä ja hiekkapintaista pyörätietä, pikkutietä, metsäpolkua (osin kivikkoisia), tasaista Jaamankangasta, Ukon- ja Utranharjuilla nousua sekä laskua.

Taukopaikat: Lykynlampi: laavu ja nuotiopaikka, varaussauna ja varausmaja (ryhmille), lentopallo- ja sulkapallokentät, latuverkosto – mm. Lykynlammen 2,7 km:n valaistu latu, jota voi kesällä kävellä. Häikänniemen nuotiopaikka, Välilampien laavu, Utranharjun nuotiopaikka, Utransaarien kota ja nuotiopaikka. Säännöllinen polttopuuhuolto. Kuusi uimarantaa.

Opasteet: Oranssinkeltainen ympyrä sekä opasteviitat (punainen ja musta reppuselkäinen kulkija kaiverrettu puupohjalle), joissa on pieni metallinen laatta – siinä lukee Jaaman kierros. Opasteet on syytä lukea tarkkaan, sillä samoilla poluilla saattaa kulkea useita, lähes samalla tavalla merkittyjä reittejä.
Huom! Jaaman kierros -retkeilyreittikartassa olevia helpompia vaihtoehtoisia reittiosuuksia ei ole merkitty maastoon. Polkupyöräilän kannattaa seurata tämän kartan vihreän katkoviivan suositusta ja jättää Utranharjun harjupolut väliin.
Reittiosuus matkustajasatamasta Lykynlammelle on hyvä vaihtoehto vaikkapa lasten kanssa tehtäväksi puolen päivän retkeksi. Takaisin Joensuuhun kannattaa pyöräillä Onttolantietä (Lykynlammelta käännytään vasemmalle) Onttolan halki Kuopiontielle (vt. 17) , siltaa myöten sen yli ja edelleen sen viertä seuraavia pyöräteitä vasemmalle kohti keskustaa. Matkaa kertyy yhteensä 8 km (4 + 4). Suositellaan kartan käyttöä (Jaaman kierros retkeilykartta 1:25000).

Reitin ylläpitäjä: Joensuun kaupunki.

Kartat: Peruskartta 4223 09, 4223 12, 4223 07, 4224 10, Jaaman kierros –retkeilyreittikartta 1:25000, Karjalan kierros –matkailukartta 1, Joensuun seutu, 1:100000.« Takaisin

 
©2004 PK Media Service Oy