VaellusKalastus

 

   


« Takaisin

SaaristoTrail Pohjoisen Saimaan Saariston pyöräilyreitti

Tyyppi: Pyöräilyreitti
Vaikeustaso: (helppo)
Sijaintipaikkakunta/-kunnat: Rääkkylä

KuvausKartta


Symbolit

 
Linkit: pohjoisensaimaansaaristo.fi/luonto/, kareliacottages.fi

 
Muuta huomioitavaa:
Käyntikohteita lapsiperheille
Reitti soveltuu kasviharrastajille
Reitti soveltuu lintuharrastajille
Reitin varrella on autiotupia

Reitin kuvaus:
Saaristo Trail pyöräilyreitit on merkitty maastoon punapäisillä pylväillä, pääteiden pyöräilyviitoilla, lisäksi infokartoilla. Pyöräilyreittejä on hiekka-, sora- ja asfalttiteillä Oravisalon ja Varpasalon saarilla on yhteensä noin 40 kilometriä. Samoilla teillä paikoin vilkas ajoneuvoliikenne, perusnopeus 80 km tunnissa. Leppoisat sivutiet kutsuvat myös ihailemaan levähdysalueiden taideteoksia.
Tietotaulut kertovat saarten vanhoista kalastustavoista, saimaannorpasta, Heinälammen kosteikosta ja Salpalinjan historiasta suomeksi ja englanniksi.
Reitille voi poikeata Pyhäselän järven ympäripyöräilyreitiltä. Isot tietotaulut Kivisalmen patsaspuistossa ja Oravisalon puolella Arvinsalmea.
Reitillä on kaksi karttoihin merkittyä uimapaikkaa.
Saaristo Trailin reitillä voi laittaa pyörän syrjään ja lähteä patikoimaan tai soutamaan/melomaan. Vaihtoehtoina Oravisalossa edestakaisin kuljettava Salpapolku (3 km suuntaansa), Varpasalon kylän patikointireitti (8 km ympyrälenkki, ja Apajalahden yksityisen luonnonsuojelualueen luontopolku (2,8 km ympyrälenkki).
Lisäksi Pohjois-Karjalan kattavasta vesiretkeilyreiteistä Suursaaren vesiretkeilyreitit. (Karelia Cottages)« Takaisin

 
©2004 PK Media Service Oy